Кому молиться о рождении здоровых детей

Автор: А. Луговая

— Опубликуйте, пожалуйста, молитвы о рождении здоровых детей. Я жду малыша. Духовник посоветовал молиться Богородице перед иконами «Целительница» и «Скоропослушница», но не могу найти нужных слов.

Елена.

Богородице перед Ее иконой «Целительница»

Приими, о, Всеблагословенная и Всемощная Госпоже Владычице Богородице Дево, сия молитвы, со слезами Тебе ныне приносимыя от нас, недостойных раб Твоих, ко Твоему цельбоносному образу пение возсылающих со умилением, яко Тебе Самой зде сущей и внемлющей молению нашему. По коемуждо бо прошению исполнение твориши, скорби облегчавши, немощным здравие даруеши, разслабленныя и недужныя исцелявши, от бесных бесы прогонявши, обидимыя от обид избавлявши, прокаженныя очищавши и малыя дети милуеши; еще же, Госпоже Владычице Богородице, и от уз и темниц свобождаеши и всякия многоразличныя страсти врачуеши: вся бо суть возможна ходатайством Твоим к Сыну Твоему, Христу Богу нашему. О, Всепетая Мати, Пресвятая Богородице! Не престай молитися о нас недостойных рабах Твоих, славящих Тя и почитающих Тя, и поклоняющихся со умилением Пречистому образу Твоему, и надежду имущих невозвратну и веру несумненну к Тебе, Приснодеве Преславней и Непорочней, ныне и присно и во веки веков. Аминь:

Икона «Целительница» — один из наиболее старинных и чтимых образов Царицы Небесной. К ее лику возносят молитвы с просьбами избавить от страшных заболеваний и мучительных болей, освободить верующего человека от заключения и защиты от осуждения, защитить от несчастий и бед, внезапной скорби. Каждый верующий получает исцеление души от страданий, успокоение и силу духа.

Богородице перед Ее иконой «Скоропослушница»

Преблагословенная Владычице, Приснодево Богородице, Бога Слова паче всякаго слова на спасение наше рождшая, и благодать Его преизобильно паче всех приявшая, море явльшаяся Божественных дарований и чудес приснотекущая река, изливающая благость всем, с верою к Тебе прибегающим! Чудотворному Твоему образу припадающе, молимся Тебе, всещедрей Матери человеколюбиваго Владыки: удиви на нас пребогатыя милости Твоя и прошения наша, приносимая Тебе, Скоропослушнице, ускори исполнити все, еже на пользу во утешение и спасение коемуждо устрояющи. Посети, Преблагая, рабы Твоя благодатию Твоей, подаждь недугующим цельбу и совершенное здравие, обуреваемым тишину, плененным свободу, и различными образы страждущих утеши. Избави, Всемилостивая Госпоже, всяк град и страну от глада, язвы, труса, потопа, огня, меча и иныя казни временныя и вечныя, Матерним Твоим дерзновением отвращающи гнев Божий; и душевнаго разслабления, обуревания страстей и грехопадений свободи рабы Твоя, яко да непреткновенно во всяком благочестии поживше в сем веце, и в будущем вечных благ сподобимся благодатию и человеколюбием Сына Твоего и Бога, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Эту икону особо почитают женщины, желающие, чтобы роды прошли без осложнений, а малыш был здоров. Такой молебен поможет еще долгое время сохранять для вскармливания грудное молоко. Также матери обращаются к святому изображению, чтобы уберечь своего ребенка от различных неприятностей и проблем, оградить его от недугов.

Внимание! Эти иконы есть не во всех церквях и часовнях нашей области. А вот в Белове, в храме Вознесения Христова (ул. Октябрьская, 91, тел. 2-56-30) присутствуют обе.

Нашли ошибку? Выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Погода